loading

Üretim ve Kalite Prosedürü

Üretim ve Kalite Prosedürü

 DESEN KABUL
Müşteri Temsilcisi tarafından desen kabul edilirken aşağıdaki hususlar yazılı kayıt alma alınır;
a) Desenin kaç cm ve kaç boy olacağı,
b) Desenin nasıl bir çoraba basılacağı,
c)  Desen aşaması bittikten sonra, kalıp aşamasına geçilir.
d) Desen bilgisi boyahaneye geçilir (hangi boya kullanılacak, hangi gün basılacak vb.)

DESEN DAİRESİ DESENİ MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNDEN ALIRKEN ŞU HUSUSLARI UYGULAMALI
a) Desen dikkatli bir şekilde incele
b) Desenin hangi program ve teknikle hazırlanacağı kararı verilir

KALIP DAİRESİ
a) Desenin teknik özelliklerine göre kalıba emisyon çekerek karanlık odada bekletir
b) Filmleri desen dairesinden teslim alır
c) Pozlandıracağı kalıbın tansiyonunu kontrol eder
d) Tansiyon metre 15 Newtonun altını gösteriyorsa kalıbı iptal eder
e) Kalıbı pozlandırır ve son rötuşu yapar
f) Kalıbın üzerine firma bilgisini, kalıp no ‘sunu ve ipek no’ sunu yazar
g) Tüm işlemler, pozlanma süresi, pozlanma uzaklığı, kalıp gerginliği, kalıp no’su kaydedildikten sonra kalıp rafa kaldırılır

BOYAHANE
Desenle ilgili bilgiler geldiğinde;
a) Desen formundaki bilgiler doğrultusunda hangi boyayı hazırlayacağına karar verir
b) Hazırladığı boyanın renk kontrolünü yapar
c) Rengi tutan boyayı 500 gr ’ lık kaplarda muhafaza eder
d) Boya hazırlama aşamasındaki tüm detaylar( reçeteler, hangi boyanın kullanıldığı) kayıt altına alınır
e) Hazırlanmış boyalar numune sorumlusuna teslim edilir

NUMUNE DEPARTMANI
a) Müşteriye verilen temrine göre ( kalıp, boya, kumaş, ölçü kalıbı gibi) hazırlık yapar
b) Desenin nerede basılacağına karar verir
c) Deneme baskısı yapılır
d) Renkler , ölçüler, vs. kontrol edilir
e) Seri üretime geçilir
d) Fikseden geçen malın son kontrolü yapıldıktan sonra müşteriye teslim edilir

İMALAT
a) İmalatla ilgili ön hazırlıklar ( kalıplar , boyalar, deneme, onaylı numune vs.) yapılır
b) Kalıplar makineye hızlı bir şekilde bağlanır
c) Baskı ayakları düzgün bir şekilde ayarlanır
d)  Numune basılıp ölçü, renk kontrolü yapılır
e) Fikse ısısı ölçülür
f) Üretime geçilir 
h) Çorapları ayağa takan personel ölçülerine göre dikkatle takar
ı) Çorabı alan personel, her malı esnemeyecek şekilde iki eliyle kaldırıp kontrol ettikten sonra fikseye verir
j) İlk çıkan seriden mal alınıp, yıkama talimatına uygun makineye atılır

FİKSE ARKASI KONTROLLERİ
a) Malın rengine dikkat etmeli
b) Malın ölçüsüne dikkat etmeli
c) Malı iki eliyle enine ve boyuna esneterek çatlama kontrolü yapmalı
d) Her türlü hatalı basılan malı gördüğünde makine ustasını uyarmalı, hatalı ve lekeli mal ayrılmalı
e) Tamir edilen mal yerine konmalı
f) Tamiri mümkün olmayan ayrılmalı

KALİTE KONTROL
a) Her malın kalite kontrolü yapılmalı
c) Çıkan tüm hatalı ürünler tamir edilir,
d) Kurtarılmayan mallar beden, rengine göre ayrılır vekayıt edilir
e) Tasnifi ve kalite kontrolü yapılan tüm mallar özenle kolilenir veya kasalanır
f) Hatalı baskılar ayrı bir torbada toplanmalı ve üzerine ‘Baskı Hatası’ yazısı yazılmalı
g) Kayıt altına alınan hatalı baskı adetleri de dahil olmak üzere, tüm adetler muhasebe departmanına verilmeli. Ayrıca tüm bu işlemler kendi defterinde de yazılmalı.

MUHASEBE DEPARTMANI
a) Gelen adetlerle, makine ve irsaliye adetlerini karşılaştırır
b) Baskının fiyatı alındıktan sonra irsaliye ve faturası kesilir
c) Kesilen irsaliye üretim sorumlusuna verilir

MAL SEVKİYATI
a) Tasnifi yapılmış mal, mal sevkiyat bölümündeki paletlere yerleştirilir
b) Gelen muhatap firma yetkilisine irsaliye imzalatıldıktan sonra mal teslim edilir